måndag 11 juli 2016

Ska kyrkan gå igenom vedermödan?

Så som många vet så skall en sju år lång vedermöda drabba jorden, följt av Jesu andra återkomst och hans tusenåriga rike.

Men vad många tror är att kyrkan, det vill säga troende, inte kommer att vara här på jorden då för att Jesus kommer då att ha hämtat upp dom precis innan vedermödan börjar.

Men är det verkligen så? Ska kyrkan gå igenom vedermödan? Eller kommer Jesus att hämta upp dom troende innan den börjar? I det här inlägget kommer vi att ta reda på det.

Jag säger det på en gång: Ja, kyrkan kommer att gå igenom vedermödan. Och du kommer också att kunna se det tydligt med dom verser som jag kommer att visa.

Och jag vill verkligen att alla ni som tror att Jesus hämtar upp kyrkan innan vedermödan börjar försöker svara på dom verser som jag kommer att gå igenom.

Men det kommer ni inte att kunna göra, därför att nåt sådant som en upphämtning av kyrkan innan vedermödan finns inte någonstans i Bibeln! Det är en lära som inte har någon grund i Bibeln på något sätt!

Det är ungefär som skärselden som katolikerna lär ut. Dom säger att när man dör så kommer man till ett ställe där man brinner i ett par hundra år och sedan kommer man till himlen. Det är bara något som dom har hittat på! Du kan inte finna skärselden i Bibeln och det finns inte ens en vers som man kan tolka på det viset!

Men innan jag nu börjar, så vill jag att du förstår en sak: om inte alla dina synder är förlåtna, så spelar det ingen roll vare sig du tror på en upphämtning av kyrkan innan vedermödan börjar eller en upphämtning av kyrkan efter vedermödan. Du kommer komma till helvetet ändå!

Sedan kommer du att stå inför Gud som sitter på den stora vita tronen, och han kommer sedan att beordra sina änglar att kasta dig i den brinnande sjön där du kommer att vara för evigt.

Anledningen till varför jag lägger ut alla dessa inlägg, är för att jag vill provocera dig med sanningen för att du sedan skall gå till mitt inlägg om hur du får alla dina synder förlåtna!

För troligtvis så läser du inte det inlägget först, utan du går till dom andra inläggen, därför att inlägget om frälsningen är "för lååångt"...

För långt? Tycker du att 30 minuters läsning om hur man får alla sina synder förlåtna är för långt?

Jämför 30 minuter läsning med för evigt i eldsjön!

Och sannolikt är du även för stolt för att läsa inlägget om frälsningen, för att du påstår dig redan vara frälst! Du har varit frälst i årtionden! Du bad en bön till Gud och bad honom att förlåta dig och där och då frälste han dig och har varit med dig ända sen dess!

Din bedragne dåre! Att be är en gärning!

Gå till mitt inlägg om hur du får alla dina synder förlåtna, därför att om dom inte är det, så spelar det ingen roll hur mycket du vet om Bibeln.

Och jag bryr mig inte om ifall mitt tal är ohövligt och föraktligt! Paulus tal var sådant!

Och om du inte gillar det, så gå då och lyssna på andra predikanter som får dig att få gåshud och bli alldeles varm i kroppen! Och så kan ni hålla varann i hand medans ni hoppar jämfota tillsammans ner till helvetet!

Med det sagt, ska kyrkan gå igenom vedermödan?

Ja, och låt oss bevisa det med Skriften, som alltid.

Låt oss starta med Första Timoteusbrevet kap 6, vers 13-16. Och jag vill verkligen att alla ni som tror att kyrkan ska hämtas upp innan vedermödan ska svara på dessa verser som jag kommer tala om.

Första Timoteusbrevet 6, vers 13-16:

"Jag uppmanar dig inför Gud, som gör allting levande, och inför Jesus Kristus, som inför Pontius Pilatus vittnade en god bekännelse;

Att du håller det här budordet fläckfritt och klanderfritt, tills vår Herre Jesu Kristi framträdande:

Som i sin tid skall visa, vem som är den välsignade och ende Härskaren, konungarnas Konung, och herrarnas Herre;

Som ensam har odödlighet, och bor i ljuset dit ingen kan komma; som ingen människa har sett, eller kan se: till vilken tillhör ära och evig makt. Amen."
 

Alla håller med om, vare sig man tror att kyrkan hämtas upp innan vedermödan eller efter vedermödan, att det är på slutet av vedermödan, vid Jesu andra återkomst alltså, som han uppenbarar sig som konungarnas Konung och herrarnas Herre. Allt det kan du läsa om i Uppenbarelseboken kap 19.

Alla håller med om det. Och det är sant.

Men för er då som tror att kyrkan hämtas upp innan vedermödan börjar: hur kan Paulus säga till Timoteus att han ska hålla det här budordet fläckfritt och klanderfritt tills den dag då Jesus uppenbarar sig som konungarnas Konung, och herrarnas Herre, som sker på vedermödans slut, om Timoteus skulle ha tagits upp till himlen sju år tidigare?

Kan du svara på det? Omöjligt...

Gå till Andra Tessalonikerbrevet kap 1, vers 7-8:

"Och att ge er som blir besvärade vila med oss, när Herren Jesus skall bli uppenbarad från himlen med sina mäktiga änglar,

I flammande eld för att hämnas på dem som inte känner Gud, och som inte lyder vår Herre Jesu Kristi evangelium:"
 
Dessa verser beskriver vad som händer på slutet av vedermödan, vid Jesu andra återkomst.

Med det sagt, se nu vad Paulus kallar den dagen för i Andra Tessalonikerbrevet kap 2, vers 1:

"Vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst, och vårt församlande till honom,"
 
Paulus kallar den dagen då Jesus kommer med flammande eld och tar hämnd, för vårt församlande till honom.

Samma dag som Jesus kommer tillbaka, precis innan han strömmar ut den flammande elden, så församlas kyrkan till honom för att mötas i luften.

Vi församlas till Jesus på slutet av vedermödan, inte innan den börjar!

Låt oss kolla upp ännu mer bevis för en upphämtning av kyrkan efter vedermödan.

Första Korintierbrevet kap 15, vers 51-52:

"Se, jag säger er en hemlighet; vi skall inte alla insomna, men vi skall alla bli förvandlade,

I ett nu, på ett ögonblick, vid den sista trumpeten: ty trumpeten skall ljuda, och de döda skall uppstå oförgängliga, och vi skall bli förvandlade."
 
Lägg märke till att förvandlingen, d.v.s. när troende får sin nya förhärligade kropp, sker när den sista trumpeten ljuder.

Nu kanske du undrar när dom olika trumpeterna ljuder?

I Uppenbarelseboken kap 8 så ljuder dom första fyra änglarna, i verserna 7, 8, 10 och 12.

I Uppenbarelseboken kap 9 så ljuder den femte och sjätte ängeln, i vers 1 och 13.

Låt oss se när den sjunde ängeln blåser i sin trumpet.

Och allt jag säger nu kommer jag bevisa med Skriften lite senare.

I mitten av vedermödan, 3,5 år efter att den började, kommer en ängel att predika ett annat evangelium enligt Uppenbarelseboken kap 14.

Och när ängeln gör det så har Paulus evangelium avslutats, enligt Uppenbarelseboken.

Se det själv, Uppenbarelseboken kap 10, vers 7:

"Men i de dagar då den sjunde ängelns röst hörs, när han skall börja ljuda, då skall Guds hemlighet vara fullbordad, som han har förkunnat för sina tjänare profeterna."
 
Ängeln kan inte predika ett annat evangelium såvida inte Paulus evangelium har avslutats.

Galaterbrevet kap 1, vers 8 säger:

"Men om vi, eller en ängel från himlen, predikar något annat evangelium för er, som vi inte har predikat för er, må han vara förbannad."  

Men eftersom Paulus evangelium avslutas i mitten av vedermödan, så kan ängeln fritt predika ett annat evangelium.

Och vad är det för evangelium som ängeln predikar? Uppenbarelseboken kap 14, vers 7:

"Frukta Gud, och ge honom ära"
 
Det är allt man behöver göra.

Så när Paulus evangelium avslutas, så ljuder den sjunge ängeln enligt Uppenbarelseboken 10:7 som vi precis läste, och en ängel börjar predika ett annat evangelium.

Innan vi fortsätter låt mig säga något om Uppenbarelseboken.

Uppenbarelseboken hoppar tillbaka ett par gånger till vedermödans början och ibland till vedermödans mittpunkt och fyller in mer detaljer om vad som försiggår och vart det sker, t.ex. om det endast sker på vissa delar av jorden eller om det är globalt.

Men jag kommer nu bevisa att den sjunde ängeln blåser i sin trumpet i mitten av vedermödan.

Men först, se vad ängeln säger till Johannes i den sista versen i Uppenbarelseboken kap 10 i vers 11:

"Du måste profetera igen inför många folk, och folkslag, och språk, och kungar."
 
Så Johannes blir tillsagd här i mitten av vedermödan att han måste profetera igen, därför att den sjunde ängeln gör sig redo att blåsa i sin trumpet som vi läste tidigare i vers 7.

Och när blåser den sjunde ängeln? Se Uppenbarelseboken kap 11, vers 15:

"Och den sjunde ängeln blåste i sin trumpet,"

Men det som händer i börjar av Uppenbarelseboken kap 11 som ingen förstår, är att den hoppar tillbaka till vedermödans början, och talar om för oss vad som kommer hända härnäst i 42 månader, dvs 3,5 år.

Och sedan ljuder den sjunde ängeln!

Så i början av kapitlet så hoppar den tillbaka till vedermödans början. Det är därför Johannes blir tillsagd i Uppenbarelseboken kap 10 att han måste profetera igen.

Låt oss läsa Uppenbarelseboken kap 11 och se för oss själva i verserna 1-2:

"Och det gavs åt mig ett rör likt en stav: och ängeln stod upp, och sa, Res dig, och mät Guds tempel, och altaret, och dem som tillber där inne.

Men utelämna förgården som är utanför templet, och mät den inte; för den är given åt hedningarna: och den heliga staden skall de trampa under sina fötter i fyrtiotvå månader."

 
Fortsätt läs i verserna 3-4:

"Och jag ska ge makt åt mina två vittnen, och de skall profetera under ett tusen, tvåhundra sextio dagar, klädda i säcktyg.

Dessa är de två olivträden, och de två ljusstakarna som står inför jordens Gud."

 
1 260 dagar ska de profetera, vilket är 3,5 år.

Och i vers sju, i Uppenbarelseboken kap 11, så dödas dom. Sedan blir dom liggandes på gatorna i tre och en halv dag, och uppstår sedan.

Allt detta händer i mitten av vedermödan. Alla håller med om det, vare sig man tror att Jesus hämtar upp kyrkan före eller efter vedermödan.

Och även om inte alla höll med, så skulle det ändå vara så.

Och vad händer efter det? Det är då den sjunde ängeln blåser i sin trumpet! Vi läste det precis i Uppenbarelseboken 11:15!

Men det är inte den sista trumpeten...

Låt mig påminna dig om Första Korintierbrevet kap 15, vers 51-52:

"Se, jag säger er en hemlighet; vi skall inte alla insomna, men vi skall alla bli förvandlade,

I ett nu, på ett ögonblick, vid den sista trumpeten: ty trumpeten skall ljuda, och de döda skall uppstå oförgängliga, och vi skall bli förvandlade."

 
Vid den sista trumpeten! Det är då vi förvandlas och blir församlade till Herren!

Jag har nu bevisat att de första sju trumpeterna tar oss till mitten av vedermödan, då den varat i 3,5 år.

Så låt oss nu se när den sista, den åttonde trumpeten, ljuder.

Gå till Matteusevangeliet kap 24, vers 29:

"Men omedelbart efter den tidens vedermöda..."

Efter vedermödan! Alldeles på slutet! Vad händer då? Fortsätt läs:

"...skall solen förmörkas, och månen skall inte ge sitt sken, och stjärnorna skall falla från himlen, och himlarnas krafter skall skakas:

Och då skall Människosonens tecken synas på himlen:"


Vad för tecken? Jo, Jesus Kristus på den vita hästen!

"Och då skall alla jordens stammar sörja, och de skall se Människosonen komma på himlens skyar med makt och stor härlighet."
 
Jordens befolkning kommer att säga:

"O nej! Vi som trodde att Antikristus var Gud! Men det var egentligen Jesus! Se på hans händer!"

Och de skall se på honom som de har genomborrat!

Men precis innan den flammande elden träffar jorden, som vi läste om i Andra Tessalonikerbrevet kap 1, se vad som händer i vers 31:

"Och han skall sända ut sina änglar med ett starkt ljud av en trumpet..."
 
Där har du den sista trumpeten som ljuder! På vedermödans slut!

"...och de skall församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra."
 
Vi är del av dom utvalda! Även vi som är hedningar!

Lyssna noga, som hedningar var vi aldrig utvalda som Guds folk. Men förstå detta: som hedningar har vi blivit inympade i det naturliga olivträdet, även om vi förut var vilda olivträd enligt Romarbrevet kap 11.

Därför är dessa verser även riktade till oss hedningar, även om det från början endast var riktat till judarna.

Du förstår, Paulus hade rätt. Vi församlas till Herren vid den sista trumpeten.

Jag har visat de sju trumpeterna som tar oss till vedermödans mitt: och nu, på vedermödans slut, när han sänder sina änglar med det starka ljudet av en trumpet, se vad som händer i Första Tessalonikerbrevet kap 4, vers 16:

"Ty Herren själv skall stiga ner från himlen med ett rop, med ärkeängelns röst, och med Guds trumpet:"
 
Vi som är födda hedningar har en ärkeängel som samlar upp oss!

Så samtidigt som när änglarna kommer för att församla den judiska kvarlevan, dom som då tror på Jesus som sin räddare när de ser upp på honom som de genomborrade, så församlas vi hedningar till Herren vi med.

Det är det som Romarbrevet kap 11 säger när det talar om dom, i vers 26:

"Och så skall hela Israel bli räddade."

Änglarna kommer att samla upp den judiska kvarlevan och oss hedningar tillsammans därför att vi är del av samma kyrka och av samma kropp.

Förstår du hur lätt Bibeln är att förstå?

Vedermödan handlar om att rensa ut Israel, den lilla kvarleva som kommer att tro på Jesus.

Du ser i Uppenbarelseboken kap 12 att dom flyr ut i vildmarken, när Satan kastas ner på jorden, och han förföljer kvinnan och hennes barn, som även det sker i mitten av vedermödan. Och där i vildmarken tas dom om hand av Gud.

Och som Gud håller på att avsluta deras program under vedermödan, så har vi hedningar följt med in i vedermödan med dom.

Som jag sa tidigare så är vi del av samma kyrka och samma kropp. Och vi kommer alla att vara här under vedermödan.


Ja, vi har blivit räddade från Guds vrede, den vrede som är associerad med Jesu andra återkomst, den flammande elden! Han kommer inte att bränna upp oss! För att precis innan den flammande elden slår till, så möter vi Herren uppe i luften.

Men vet du vad som är så sorgligt? Alla dessa människor som tror att kyrkan inte ska gå igenom vedermödan, se vad som händer med dom i Andra Tessalonikerbrevet kap 2, vers 1-3:

"Vi ber er, bröder, angående vår Herre Jesu Kristi återkomst, och vårt församlande till honom,

Att ni inte tappar fattningen, eller oroar er, varken genom anden, eller genom ord, eller genom ett brev från oss, som om Kristi dag stod för dörren.

Låt ingen bedra er på något sätt: för den dagen skall inte komma..."

 
Den dagen, Jesu Kristi återkomst alltså:

"...skall inte komma, om inte avfallet först har skett,"
 
Avfallet är riktiga troende (för det är endast dom som kan falla), som tror att dom skall bli upphämtade innan vedermödan, och som då bara lutar sig tillbaks och slappnar av...

Lyssna noga: Gud har aldrig skonat sin kyrka från förföljelse.

Vi är räddade från hans vrede som 1 Tessalonikerbrevet 5:9 säger. Den flammande elden som är associerad med hans återkomst!

Men hur många tror du kommer att klara sig igenom vedermödan ändå?

Jesus sa att när Människosonen kommer, skall han finna tro på jorden?

Hur många gick in i arken? Åtta personer! Och vi lever i Noas tider!

Men för dom som på något sätt klarar sig igenom vedermödan:

"Men omedelbart efter den tidens vedermöda..."

Dom troende som är kvar kommer att höra trumpeten och bli upphämtade, och den trumpeten är den sista trumpeten som ljuder i Bibeln.

Dom första sju trumpeterna tar oss till vedermödans mitt, och den sista ljuder på slutet av vedermödan.

Jag är förberedd för att gå igenom vedermödan därför att Bibeln säger att jag ska göra det!

Och hur illa det än blir, så tröstar jag mig med att jag för alltid kommer att vara med Herren som Första Tessalonikerbrevet kap 4 säger. Dit Jesus går, går jag.

Jag säger det igen: Jag är förberedd.

Men dom som tror att dom ska upphämtas innan vedermödan börjar kommer att vara här, och Uppenbarelseboken kommer väckas till liv inför deras ögon, och dom kommer falla bort, därför att dom är inte är förberedda.

Dom kommer säga: Men vänta lite: min pastor sa att om jag blev kvarlämnad så var jag inte frälst..."

Och dom kommer då att kasta sig av sin tro, därför att dom tror att den är falsk, och kommer sedan suga in all lära från Antikristus och ta vilddjurets märke.

Därför att, precis som nu, så kommer dom sannolikt inte att plocka upp Bibeln och förstå att dom minsann skulle gått igenom vedermödan. Istället så kommer dom att kasta av sig sin tro och gå förlorade.

Förstår du faran med att tro att kyrkan upphämtas innan vedermödan?

Alla ni som tror att kyrkan inte ska gå igenom vedermödan: svara på dessa verser som jag har visat er.

Men det kommer ni inte att kunna göra...

Vakna!